Open source heat map

Inline Majstrovstvá ČR – Brno 2010

Lil MČR Brno 2010

Túto nedeľu 20.6.2010 sa konali preteky v rýchlostnom inline korčuľovaní v Brne. Samozrejme, že na takom významnom preteku som nemohol ani ja chýbať, a tak vám môžem opísať svoje dojmy z preteku ;) .

Počasie bolo v Brne veľmi chladné a navyše fúkal silný vietor, ktorý vytrápil všetkých pretekárov. Na štarte som sa tentokrát postavil do druhej rady. He, to ale bolo tak 5 min. pred štartom. Ja vlastne ani neviem, kde sa tam vpredu zrazu zobrali korčuliari, no z druhej rady sa mi zrazu stala štvrtá. Fakt, normálne som nechápal. Ale budiš. Štart sa tentokrát natiahol o cca 5min.

Štart na 10km


Od mojich prvých krokov som sa začal prebíjať dopredu, čo vyvrcholilo mojim 5. miestom po prvom kole ;) . Akurát že po prvom kole bolo v prvom vlaku okolo 50 ľudí. Tu sa musím na chvíľku pozastaviť. Vážení korčuliari, ste hovada! Akože nič v zlom, ale trocha seba-kontroly a ohľaduplnosti by nezaškodilo. Ja viem je to šport a každý sa bije dopredu. Ale prečo do kelu musíte pritom zhadzovať ostatných? Za seba môžem povedať, že mi do korčúľ vrážali sprava, zľava, zozadu najmenej 20x a to ešte podhodnocujem! A ešte sa tvárite, že je to v poriadku, veď som to ustál. No len by som vám to spravil ja… Väčšina z vás dopredu viete, že prvý nebudete a vydržíte tak 3 kolá vpredu, no aj napriek tomu sa trháte zubami nechtami aj za cenu, že niekoho zhodíte? Takže nabudúce jazdite s rozumom! Ja viem byť tiež sviňa a ešte pár krát sa mi to v takomto množstve stane a pôjdem jak buldozér :( .

Celé preteky som sa snažil nájsť vhodnú stopu a dobrý vlak. Viac menej som skákal z vlaku do vlaku až som sa pomerne šikovno dostal k čelu, kde sa to aspoň 3 kolá stále menilo. Nakoniec som sa v jednom šikovnom uchytil. To už bolo také 5-6 kolo zo siedmych. Celú tu dobu som si myslel, že som v druhom vlaku. Vpredu som videl Jara vo vlaku bol Marián aj Peťo, no nadobudol som pocit, že som fakt dosť vpredu. Hold, zdanie klame. A ja “šikovníček” som si tentokrát nesledoval tabulu s priebežným poradím. Vlastne ani neviem prečo som ju ignoroval. Stále som striehol na súperov až som nejako zabudol na seba. V podstate som mal celkom dosť zásoby energie a išlo sa mi v pohode, tak som nič iné neriešil.

Počas pretekov som mal ale fyzické problémy, keď mi v 6-kole začali tuhnúť nohy a páliť píšťale. Našťastie to prišlo vo chvíli keď sme zabočili dole kopcom. Celkom som rád, lebo sa mi tam podarilo nohy vytriasť, špičky prekrviť a mohol som zas pokračovať. Aj keď píšťale ma pálili až do cieľa. Pred cieľom ma opäť “opálil” celý môj vlak, ale tak nejako si už na to zvykám, nie som šprintér tak čo. V cieli ma však prekvapilo, že som bol až 30. Normálne mi sánka padla jak som sa prerátal. To je daň za to, že som sa poriadne nesústredil na preteky a na seba.

No nič, Vy si pozrite tých pár fotiek čo som spravil a ja idem za trest makať :D .

Víťazi:1. Chojnacki (PL) 2.Adlt (CZ) 3.Suchý (CZ)
Víťazky: 1.Novotná (CZ) 2.Radionik (RU) 3.Nováková (CZ)
Graulujem! :)

0 Komentárov



Môžeš byť prvý kto zanechá komentár.

Napísať Komentár