Open source heat map

Fórum

Ahoj  

Zobraziť / Skryť tvoje informácie

Na prispievanie do fóra musíte byť zaregistrovaný a prihlásený. Registrácia.





Strany: [1]
Autor Téma: Zaseknute sroby v kolieskach
mato_b13
Nováčik
Príspevky: 2
Príspevok Zaseknute sroby v kolieskach
na: October 3, 2011, 13:12

Zdravim, chcel by som vas poprosit o radu: Asi 5 rokov som korculoval na fitness Rollerbladoch.
Ked mi ich tento rok ukradli (z kufra zamknuteho auta), kupil som si nove Rollerblade Spark.
Okrem toho ze je na nich asynchronne snurovanie (na ktoreho vyhody som doteraz neprisiel), je na nich este jedna velmi iritujuca zalezitost: oskove sroby, na ktorych su kolieska, maju vyrez pre inbusovy kluc len z jednej strany - z druhej su uplne hladke...
Uz 2-krat sa mi stalo, ze sa mi srob na prednom koliesku zasekol a ked som ho uvolnoval inbusovym klucom tak som najskor ohol inbusak a nasledne kompletne vydral drazku na srobe, takze som musel pouzit vrtacku na uvolnenie kolieska...
Na predchadzaucich korculach som taky problem nemal - kedze drazka bola z oboch stran, stacilo pouzit 2 inbusove kluce a vzdy sa mi sroby podarilo uvolnit (aj ked niekedy isli tazsie).
Moje otazky:

1. Existuje nejaka finta ako uvolnit srob, ktory ma zavit len z jednej strany (WD-40 mi nepomohlo...)?
2. Je mozne niekde zohnat sroby, ktore budu mat drazky z oboch stran? Skusil som pouzit take zo starych lacnych korculi, ale tieto boli jednak nekvalitne a jednak nepadli do drazok presne tak ako original Rollerblade sroby.

Vopred velmi pekne dakujem za akekolvek postrehy!

Vlado
Administrátor
Príspevky: 22
Príspevok Re: Zaseknute sroby v kolieskach
na: October 5, 2011, 20:51

V prvom rade osky na korčuliach sa nikdy na fest nedoťahujú. Treba ich dotiahnuť silno a potom kúštik vrátiť späť. Počas jazdy sa totiž zvyknú trochu dotiahnuť. Potom je problém ich uvoľniť. Uvoľniť šraub by nemal byť problém z jednej strany. Pri hlavičke bývajú totiž drážky (ktoré zapadnú do noža), ktoré bránia pretáčaniu. Čiže by si ich mal len odšraubovať a osku vyklepnúť.
Ak už sa teda šrauba zapiekla tak by som šiel do servisu. Za pár eur ti ju odvŕtaju a kúpiš novú. Predídeš tým zničeniu drážok na noži. Tie ak zničíš, tak sa ti bude oska pretáčať a nebudeš ju vedieť dotiahnuť.

2.Myslíš niečo ako že na dlhej časti bude štvorec a na protikuse tiež? To neviem ako by si potom dotiahol :D

mato_b13
Nováčik
Príspevky: 2
Príspevok Re: Zaseknute sroby v kolieskach
na: October 6, 2011, 10:22

Ok, spolahnem sa teda na servis.
Vdaka za tip - vzdy som veru tie sroby dotahoval - sice nie uplne nadoraz, ale dost napevno - nenapadlo ma ze za jazdy sa dotiahnu este same. Budem im teda nechavat nejaku tu volu ;-)
Len som bol trochu zmateny, lebo na predchadzajucich korculach sa mi to nestavalo - prave preto ze som vedel pouzit dva inbusaky - kazdy z jednej strany srobu a tak to slo...

Vlado
Administrátor
Príspevky: 22
Príspevok Re: Zaseknute sroby v kolieskach
na: October 9, 2011, 20:30

Možno som nepoužil práve najlepší výraz s tým, že sa dotiahnú. Lepšie by bolo že sadnú/zapdnú... Ťažko sa hľadá výraz. Ono vo všeobecnosti pri hocičom platí, že to netreba doťahovať fakt na fest. Vyrezávaš si tým vlastne ďalšie závity a potom sú problémy. Preto existuje aj momentový kľúč. ;) Tam máš zaručené, že skrutku nepretiahneš.

Čiže doťahuj silno ale nie jak na stavbe. A taktiež pred jazdou vždy prechytaj všetky kolieska (napr. ja to už mám vžité). To je záruka že to vydrží.

Strany: [1]
Forum poháňa korculiar.sk
Verzia: 1.0.33 ; Stránka bola vygenerovaná za 0.018 sekúnd.