Open source heat map

Fórum

Ahoj  

Zobraziť / Skryť tvoje informácie

Na prispievanie do fóra musíte byť zaregistrovaný a prihlásený. Registrácia.





Strany: [1]
Autor Téma: Vhodné korčule na slalom
SL
Nováčik
Príspevky: 2
Príspevok Vhodné korčule na slalom
na: June 6, 2011, 14:20

Ahoj
,rád by som sa Vás skúsených opýtal na vhodné korčule ešte pred nákupom.Potrebujem ich na tréning slalomu.Nemyslím freestyle disciplínu,ale tréning slalomu na zimnú sezónu.Zatiaľ som vybral kandidátov s pevným skeletom: Rollerblade FUSION X3 alebo Fila NRK AS 11.Pričom tá Fila má v popise,že je určená pre trénujúcich lyžiarov.Ak to chápem správne má carvingový rám a pri slalome sa bude správať odlišne,než konkurenčné značky?Alebo je to len marketing a stačí aj klasický pevný rám.V kategórii fitness nemám žiadnych favoritov.Som inline laik,na korčuliach som stál prvý krát v živote včera.Dajú sa použiť "fitnessky" na slalom?Priorita č.1: slalom zo svahu,sl klobúčiky,nutnosť v nich vydržať tak hoďku a pol,pevné usadenie nohy(zvyk na závodné lyžiarky=iná predstava o pohodlí:)Chodidlo mám skôr širšie.
Občas pôjdem rád s priateľkou na fitness jazdy.Hlavne v začiatkoch,kým získam skúsenosti.Neskôr len spomínaný tréning raz v týždni.Značku nepreferujem,rád si nechám poradiť.Cenovo by som sa mal zmestiť tak do +-150 EUR.Viem,že to nie je veľa,ale nezáleží mi na modelovom roku(značke) a podobne.Ale samozrejme nechcem budúcu sezónu kupovať nový model na slalom,lebo som si vybral teraz nevhodne :D

Ďakujem...hádam mi poradíte aj keď chcem využiť vo svoj prospech len malú časť inline sveta:)

Vlado
Administrátor
Príspevky: 22
Príspevok Re: Vhodné korčule na slalom
na: June 6, 2011, 22:01

Ahoj,

Fusion je dobrá voľba. Akurát pozerám, že tieto majú max veľkosť koliesok 84mm. V skratke menšie kolieska väčšia manévrovateľnosť ale nižšia rýchlosť. Ak by si trénoval z kopca, tak asi by bolo možno lepšie mať tam 90mm. Minulý rok boli Fusion X7 a tie mali 90mm. Tento rok sú tam RB 10 s 90mm kolieskami. (Ale to už bude cez cenový limit.) Ale ako vravím, ak budeš trénovať viac na rovine alebo plytkom svahu tak 84mm by mohli stačiť...

Ak by si však chcel niečo v tom duchu ako sú lyže, tak potom od Powerslide Nordic Skate. :) Alebo alternatíva k Fusionom napr. PHUZION Urban od Powerslide. (akurát ten ich výzor...)

Vo všeobecnosti aj fitness trieda sa dá. Treba si len vyskúšať tvrdosť cuff-u. Vyššie fitness modely sú určené na vyššiu záťaž a teda sú pevnejšie. Zas na druhú stranu ak budeš cvengať do tyčiek/bránok, tak to bude chcieť asi ten pevný skelet. (Ale v tom sa zas moc nevyznám.)

Čiže ja odporúčam skôr väčšie kolieska a fitness triedy sa netreba báť.

Pozri tento "borec" si to fičí na RB Speedmachine 110.

Ešte jedna poznámočka: Pád na asfalte bolí o mnoho viac ako pád do snehu. ;)

SL
Nováčik
Príspevky: 2
Príspevok Re: Vhodné korčule na slalom
na: June 6, 2011, 23:03

..Ďakujem za rýchlu odpoveď.Tyče v lete nepoužívame,len tie klobúčiky ako na konci toho videa.
Tie fusion X3 majú kompozitový nôž.Vydrží to ako hliník,či sa to láme?
Ešte som objavil Tempish Trinity.Tiež urban style,super cena.Názory na túto značku sú často dosť protichodné.

..inak tým pádom na asfalt si ma potešil,ale sneh na ktorom zvyknem jazdiť má tvrdosť skoro rovnakú.Ale rozdiel tam fakt je,v zime som aspoň oblečený:)

Vlado
Administrátor
Príspevky: 22
Príspevok Re: Vhodné korčule na slalom
na: June 7, 2011, 07:59

Nie, osobne som ešte kompozit zlomený nevidel. Naproti tomu krivých a prasknutých hliníkových nožov som už videl celkom dosť. :)
Kompozit býva spravidla tuhší, viac ohybu odolný, a len o málo ťažší. Jeho nevýhodou je nižšia oderu odolnosť. To znamená, že by sa ti skôr mohli zodrať okolia uloženia osiek. (tam tie drážky, západky...). Inak vydrží večnosť. Kompozitný nôž zvykol byť ale súčasťou celej topánky a nedal sa následne vymeniť.

O Tempish značke viem akurát to, že na trhu je dosť krátko. Nemal som s ňou žiadnu skúsenosť, takže tu ti neporadím.

sajlo_37
Nováčik
Príspevky: 2
Príspevok Re: Vhodné korčule na slalom
na: November 8, 2012, 19:43

ja by som potreboval tie bojky na slalom kde ich zozeniem?

Strany: [1]
Forum poháňa korculiar.sk
Verzia: 1.0.33 ; Stránka bola vygenerovaná za 0.021 sekúnd.